top of page

Βήματα μπροστά η Ακαδημία του Καμπανιακού​Ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή οι επίσημοι αγώνες των Τμημάτων Υποδομής του Καμπανιακού για την σεζόν 2022-2023συμμετέχοντας σε δύο τελικούς των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ κατακτώντας μια τέταρτη και μία δεύτερη θέση. Ο απολογισμός είναι όμοιος με αυτόν της περσινής περιόδου, φέτος όμως για πρώτη φορά συστάθηκε και συμμετείχε σε ανδρικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ με μεγάλη επιτυχία και η Β Ομάδα του Συλλόγου, η οποία στην ουσία ήταν η Κ18 και κορωνίδα των Τμημάτων Υποδομής.

​Το περσινό Τμήμα της Κ17 το οποίο ηττήθηκε στα πέναλτι από το αντίστοιχο της Διάπλασης στον Τελικό του Πρωταθλήματος της ΕΠΣΜ, με MVP του αγώνα εκείνου τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αποτέλεσε τη βάση για τη στελέχωση του ρόστερ της Β Ομάδας. Το έμψυχο αυτό δυναμικό πλαισιώθηκε από ποιοτικές προσθήκες κι άλλων νεαρών ποδοσφαιριστών και στην πρώτη του παρουσία στα ανδρικά πρωταθλήματα τερμάτισε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Πρώτου Ομίλου της Α Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣΜ.

​Το περσινό Τμήμα της Κ16 το οποίο τερμάτισε τέταρτο στο περσινό Πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ επανέλαβε μια αντίστοιχη πορεία και φέτος σαν Κ17 πλέον τερματίζοντας και πάλι στην τέταρτη θέση, αφού αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση από τον ΑΟ Καρδίας και ηττήθηκε στον Μικρό Τελικό της Διοργάνωσης από τον AJAXStars. Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του Τμήματος αυτού αποτέλεσαν ενεργά μέλη και του ρόστερ της Β Ομάδας και συνέβαλαν στην κατάκτηση της πρώτης θέσης.

​Η περσινή ομάδα της Κ15 που είχε αποκλειστεί στην φάση των 16 από τον ΠΟ Μαλακοπής, δικαίωσε με τη φετινή της πορεία όσους είχαν υποστηρίξει ότι ο περσινός αποκλεισμός ήταν πρόωρος και άδικος. Η περσινή, λοιπόν, εμπειρία δυνάμωσε τους παίχτες αυτούς και σαν Κ16 φέτος έφτασαν αήττητοι μέχρι τον Μεγάλο Τελικό της Διοργάνωσης χάνοντας τον τίτλο από τον Μακεδονικό στην διαδικασία των πέναλτι μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι, στοοποίο βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-0 και λίγο έλειψαν να κάνουν ολική ανατροπή. ΜVP και πάλι του παιχνιδιού αυτού ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

​Η ίδια μεθοδική δουλειά συνεχίστηκε και στα μικρότερα Τμήματα Υποδομής των οποίων η παρουσία άφηνε μόνο θετικές εντυπώσεις σε όποια γήπεδα αγωνίστηκαν και τα οποία έλαβαν μέρος σε αρκετά τουρνουά που διεξήχθησαν εντός και εκτός της Θεσσαλονίκης.

​Τα επίσημα παιχνίδια μπορεί να ολοκληρώθηκαν αλλά η λειτουργία της Ακαδημίας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και για όλον τον Ιούνιο. Για πρώτη φορά φέτος όλα τα Τμήματα Υποδομής, από τα μικρότερα μέχρι τα μεγαλύτερα, θα συνεχίσουν να προπονούνται κανονικά για όλον τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Οι δράσεις θα είναι πολλές για το επόμενο χρονικό διάστημα. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου στο κεντρικό γήπεδο του Καμπανιακούθα διεξαχθεί Τουρνουά για τις ηλικίες Κ6 μέχρι Κ12 με την παρουσία πολλών ομάδων της Θεσσαλονίκης και της γύρω περιοχής. Στα μέσα Ιουνίου Τμήματα του Καμπανιακού θα επισκεφτούν για μια εβδομάδα camp στο οποίο θα πάρουν μέρος σε τουρνουά με καθημερινούς αγώνες. Το τετραήμερο 19-23 Ιουνίου τα Τμήματα Κ15 και Κ16 θα συμμετέχουν σε Διεθνές Τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στην Σερβία.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας, αυτός ξεκινάει άμεσα. Μετά από συνάντηση των προπονητών του Συλλόγου πάρθηκαν αποφάσεις με επίκεντρο τον προπονητικό σχεδιασμό των μεγαλύτερων Τμημάτων Υποδομής οι ποδοσφαιριστές των οποίων από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα εμβαθύνουν μέσα από τις προπονήσεις τους στη βελτίωση όλων των πτυχών της φυσικής κατάστασης καθώς και στις τεχνικοτακτικές αδυναμίες που παρουσιάζει ο καθένας ξεχωριστά. Οι ιθύνοντες του Συλλόγου γνωρίζουν καλά ότι τα παιδιά αυτά, με κάποιες ίσως ποιοτικές προσθήκες που θα προκύψουν,είναι που θα στελεχώσουν τo ρόστερ της επόμενης Β Ομάδας και, αν όπως όλα δείχνουν η Μεγάλη Ομάδα προβιβαστεί τελικά, το ρόστερ της Κ19 στην Super League 2. Στόχος τους λοιπόν είναι να τα προετοιμάσουν όσο το δυνατόν αρτιότερα για την πολύ απαιτητική επερχόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ο Καμπανιακός είναι ένα βήμα πριν την ιστορική του άνοδο στην Super League 2. HΔιοίκηση και οι Προπονητές, όμως, γνωρίζουν ότι για να εδραιωθεί ο Σύλλογος στις μεγάλες κατηγορίες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου απαιτείται η λειτουργία των Ακαδημιών του να βαδίζει με γνώμονα τη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη και να τροφοδοτεί την μεγάλη ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος της.

237 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Commentaires


bottom of page