top of page

FIFA 11+ KIDS στην Ακαδημία του Καμπανιακού

Τρία Τμήματα της Ακαδημίας του Καμπανιακού συμμετέχουν στην μελέτη που διεξάγει το Ερευνητικό Εργαστήριο Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τίτλο: «FIFA 11+ KIDS ΣΕ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ: ΤΥΧΑΙΟΠΟΗΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ.»

Το FIFA 11+ for kids είναι ένα εγκεκριμένο από τη FIFA εξειδικευμένο πρόγραμμα προθέρμανσης το οποίο διαρκεί 15 λεπτά. Το πρόγραμμα αυτό εμπεριέχει πρωτότυπες ασκήσεις οι οποίες είναι σχεδιασμένες  έτσι ώστε να γίνονται ευχάριστα, να ενισχύουν το ομαδικό κλίμα αλλά ταυτόχρονα μέσω των ασκήσεων να βελτιωθεί η ταχύτητα, η δύναμη, η ισορροπία και οι ποδοσφαιρικές ικανότητες του παιδιού. Το όφελος της μελέτης αποτελεί η συμμετοχή των νεαρών αθλητών σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα της FIFA η εφαρμογή του οποίου αποτελεί μια πρωτοπόρα κίνηση σε πανελλήνιο επίπεδο.

Το πρώτο σκέλος του προγράμματος εμπεριέχει την αξιολόγηση των παιδιών κατά το οποίο θα γίνουν κάποια τεστ για ισορροπία, δύναμη και άλλες φυσικές παραμέτρους . Στο επόμενο σκέλος που θα έχει διάρκεια 8 εβδομάδες οι υπεύθυνοι του προγράμματος θα κάνουν την προθέρμανση των παιδιών για 15 λεπτά περίπου. Στο τέλος των 8 αυτών εβδομάδων θα γίνει εκ νέου η αξιολόγηση των παιδιών όπως στην αρχή για να βγουν τα συμπεράσματα της μελέτης

Υπεύθυνοι της έρευνας είναι οι προπτυχιακοί φοιτητές Πουγάτσιας Γιώργος και Κατερίνα Λιόλιου ενώ επικεφαλής είναι η καθηγήτρια στο τμήμα φυσικοθεραπείας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καπρέλη Ελένη. Συνεργάτες είναι επίσης η φοιτήτρια Παναγιώτα Μάτσια και η φυσικοθεραπεύτρια  Ιγνατόγλου Δέσποινα.

Η Ακαδημία του Καμπανιακού σε συνέχεια των δράσεών της και της προσπάθειάς της να εξελίξει το επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας της προχωράει σε συνεργασίες σαν αυτή με μοναδικό γνώμονα την παροχή υγιών ερεθισμάτων στα παιδιά της, την συμμετοχή τους σε πρωτοπόρες διαδικασίες και την βελτίωσή τους ως χαρακτήρες, αθλητές και ποδοσφαιριστές.

Από χτες το απόγευμα, λοιπόν, οι μικροί ποδοσφαιριστές του Συλλόγου έλαβαν μέρος στην αξιολόγηση εκτελώντας κάποια τεστ που αφορούν τους τομείς της φυσικής τους κατάστασης. Η διαδικασία της αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες με την συμμετοχή πάνω από πενήντα παιδιών ώστε να προχωρήσει η μελέτη στο δεύτερο μέρος της και στην εφαρμογή της μεθόδου FIFA 11+ for kids στην προθέρμανση των παιδιών κατά την διάρκεια των προπονήσεών τους.












70 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page