top of page

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο οι Προπονητές της Ακαδημίας

Ένας από τους κεντρικούς πυλώνες του Προγράμματος ‘’Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ’’ στο οποίο έχει επιλεχθεί να συμμετάσχει η Ακαδημία του Καμπανιακού είναι η κατάρτιση των προπονητικών επιτελείων από επιφανείς ανθρώπους του χώρου του ποδοσφαίρου μέσω διαδικτυακών σεμιναρίων.          

            Το πρώτο από αυτά τα webinars πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης με εισηγητή τον Κώστα Τσάνα, ο οποίος εκτός από παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει μακρά πορεία ως προπονητής τόσο σε συλλογικό όσο πολύ περισσότερο σε εθνικό επίπεδο έχοντας να επιδείξει σπουδαία επιτεύγματα στις Εθνικές Νέων και Ελπίδων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Εκτός αυτών ο Κώστας Τσάνας είναι ο επικεφαλής εκπαίδευσης των προπονητών ποδοσφαίρου του προγράμματος και Τεχνικός Διευθυντής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

            Το θέμα του σεμιναρίου ήταν το ‘’Περιεχόμενο προπονητικής μονάδας ανά ηλικία στο στάδιο 5 έως 13 ετών’’. Το ηλικιακό αυτό εύρος είναι πολύ κρίσιμο στην διαμόρφωση του ποδοσφαιριστή αλλά και γενικότερα της προσωπικότητας του παιδιoύ. Ο ρόλος του προπονητή είναι κομβικός τόσο στην ποδοσφαιρική εκπαίδευση ως ειδικός του αθλήματος όσο και στην προσωπική προσέγγιση των παιδιών ως παιδαγωγός. Δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στο στοιχείο της διασκέδασης καθώς ειδικά στις μικρές ηλικίες το παιδί θα πρέπει να απολαμβάνει το άθλημα που έχει επιλέξει να κάνει και να φεύγει χαρούμενο κάθε φορά από το γήπεδο. Ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στην μεθοδολογία που θα πρέπει να ακολουθεί ο προπονητής ανάλογα με το ηλικιακό στάδιο των παιδιών που έχει να εκπαιδεύσει δίνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στις δεξιότητες των ποδοσφαιριστών του αλλά και στα σωματομετρικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά τους.

            Η διεξαγωγή του πολύ σημαντικού αυτού εκπαιδευτικού σεμιναρίου είχε μεγάλη προσέλευση από τα προπονητικά επιτελεία των Ακαδημιών που έχουν επιλεγεί να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα με τους προπονητές του Καμπανιακού να είναι άπαντες συνδεδεμένοι και να παρακολουθούν όλα όσα είχε να παρουσιάσει ο Κώστας Τσάνας. Εισηγητής και προπονητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο μήνα όπου έχει οριστεί το επόμενο webinar



511 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page