top of page

Καμπανιακός Κ19 – Κοζάνη Κ19 1-1

Αδίκησαν τους εαυτούς τους οι ποδοσφαιριστές του Καμπανιακού και δεν κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς παρά την πολύ καλή εικόνα που είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Ήταν ένας κομβικός βαθμολογικά αγώνας στον οποίον η Κοζάνη αν κέρδιζε θα προκρινόταν αυτόματα στα ημιτελικά ενώ με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα αποκλειόταν κι ο Καμπανιακός χρειαζόταν νίκη ή ισοπαλία έτσι ώστε να παίξει την υπόθεση πρόκριση στο τελευταίο του παιχνίδι με τον αδιάφορο βαθμολογικά Ηρακλή.  Ένας όμιλος με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες δεν είχαν μεγάλες διαφορές ανάμεσά τους και τα μεταξύ τους παιχνίδια κρίθηκαν σχεδόν όλα στις λεπτομέρειες.

            Ένα τέτοιο ήταν και το χθεσινό παιχνίδι το οποίο είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι αρκετοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου του Καμπανιακού. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έβγαλαν μεγάλη ένταση και πάθος από το εναρκτήριο σφύριγμα  τα οποία διαήρησαν μέχρι το τέλος καθώς το διακύβευμα ήταν πολύ μεγάλο. Αυτή η ένταση και το πάθος ήταν ευδιάκριτα στις πολλές δυνατές μονομαχίες οι οποίες λάμβαναν χώρα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά συνδυάστηκαν και με κάποια νευρικότητα στις επιλογές και τις ενέργειες των ποδοσφαιριστών οι οποίοι ειδικά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έκαναν αρκετά αβίαστα λάθη. Ο Καμπανιακός προσπαθούσε να χτίσει τις επιθέσεις του από πίσω με την Κοζάνη να κλείνει καλά τους χώρους και να μην επιτρέπει στους Κόκκινους της Χαλάστρας να κυκλοφορήσουν όπως ήθελαν την μπάλα στο επιθετικό μισό τους. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βρουν κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις χωρίς όμως να τα καταφέρουν ενώ απείλησαν κυρίως από στατικές φάσεις σε κάποιες στιγμές αμυντικής αδράνειας των γηπεδούχων. Από την άλλη ο Καμπανιακός δημιούργησε ευκαιρίες σε ροή αγώνα, πάτησε αρκετές φορές στην περιοχή της Κοζάνης, του έλειπε όμως η σωστή τελική πάσα ή μια καλή εκτέλεση. Στο 20’ μετά από μια φάση διαρκείας ο Παπαχριστούδης δεν προλαβαίνει να σουτάρει από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και κόβεται από τον αντίπαλο αμυντικό. Στο 30΄ νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Μανιάνι να αποφεύγει πολύ ωραία τον αντίπαλο αμυντικό, να στρώνει στον Αλημπαρούτη του οποίου το πρώτο σουτ κοντράρεται αλλά στη συνέχεια και μετά από ατομική ενέργεια πραγματοποιεί νέο σουτ το οποίο αποκρούει ο τερματοφύλακας της Κοζάνης με υπερένταση στη γωνία του. Οι Κόκκινοι της Χαλάστρας μετά το πρώτο ημίωρο άρχισαν να βρίσκουν περισσότερο τα πατήματά τους και δημιούργησαν κι άλλη ευκαιρία με σουτ του Μανιάνι από το ύψος της μεγάλης περιοχής το οποίο όμως ήταν αδύναμο με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου είναι μια εκτέλεση φάουλ, το οποίο κέρδισε ο Μυγδαλιάς έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Μανιάνι να αναλαμβάνει την εκτέλεση αλλά αυτή να καταλήγει στον σωστά τοποθετημένο τερματοφύλακα της Κοζάνης. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0 μετά την συμπλήρωση του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

            Στο δεύτερο μέρος οι ποδοσφαιριστές των Σωτήρη Αυγέρου και Χάρη Σαββαΐδη βγήκαν από την αρχή με διάθεση να πιέσουν και να κλείσουν τους αντιπάλους τους στο μισό γήπεδο, κάτι το οποίο πέτυχαν. Στο 58΄μετά από ωραία εκδήλωση επίθεσης η μπάλα φτάνει στον Αλημπαρούτη μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά εκείνος ανακόπτεται με τάκλιν λίγο πριν σουτάρει με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος με τον Καλπακίδη να πηδάει ψηλότερα από όλους και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Το σύνολο των Παρασκευά και Τσέπουρα στα επόμενα λεπτά προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο ώστε να φτάσει στην ισοφάριση με αποτέλεσμα να αφήνει περισσότερους κενούς χώρους στην άμυνά του. Οι γηπεδούχοι δεν κινδύνευσαν σε ροή αγώνα και βγήκαν σε ανοιχτό γήπεδο με προϋποθέσεις να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα αλλά η έλλειψη της σωστής απόφασης στην τελική πάσα τους στέρησε αυτή τη δυνατότητα. Στο 75’ και μετά από εκτέλεση στατικής φάσης από πλάγια δεξιά, μια ασυνεννοησία στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων έδωσε το δικαίωμα στους παίχτες της Κοζάνης να ισοφαρίσουν και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν μπορεί να περιγραφεί με τους 22 ποδοσφαιριστές να δίνουν τα πάντα μέσα στο γήπεδο και τις μονομαχίες πολλές φορές να ξεπερνάνε το όριο. Ο Καμπανιακός ήταν και πάλι αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ τρεις φορές. Η πρώτη ήταν με σουτ του Μανιάνι μέσα από την περιοχή το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, η δεύτερη με κεφαλιά του Καλπακίδη μέσα από την μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αλημπαρούτη η οποία πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και η τρίτη με σουτ του Αλημπαρούτη το οποίο έξυσε το δεξί κάθετο δοκάρι του, ανήμπορου να αντιδράσει, τερματοφύλακα της Κοζάνης.

            Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό. Ένα αποτέλεσμα το οποίο αποκλείει την Κοζάνη από την συνέχεια της διοργάνωσης και περιορίζει τον Καμπανιακό στο να ψάχνει μόνο τη νίκη στον επικείμενο εκτός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή, αν θέλει να είναι αυτός που θα προκριθεί στα ημιτελικά του θεσμού.

            Για τον Καμπανιακό αγωνίστηκαν οι: Κασμαρίδης, Κοασίδης, Καπουσούζης (75’ Καράδαλης), Καλπακίδης, Μπουμπίδης (85’ Γωνιωτάκης), Παντελής, Παπαχριστούδης (55’ Παναγιωτόπουλος), Μυγδαλιάς (85’ Μητρούδης), Μανιάνι, Σαβράμης, Αλημπαρούτης.


Η Βαθμολογία:

1

Μακεδονικός

16

2

Καμπανιακός

13

3

Ηρακλής

12

4

Κοζάνη

11

5

Απόλλων Πόντου

0

 

Η τελευταία αγωνιστική:


Κοζάνη - Απόλλων Πόντου 3-0 α.α.

Ηρακλής - Καμπανιακός

Ρεπό: Μακεδονικός



191 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page